Välkomna, här är våra katter

Hej och välkomna till våran hemsida.

Vi, Anna och Lalle, bor utanför Rättvik i Dalarna, i Nittsjö, lite på landet med våra Britter.

Vi är medlemmar i SNRF och våra katter har stamtavlor i WCF.  Vi fastnade för rasen när vi köpte våran Nalle. Han är som en stor gosig nallebjörn med sitt mjuka charmiga sätt. Man brukar säga att Britter i allmänhet inte är så pratiga av sig men det har tydligen inte Nalle hört. Han gillar att småprata med både oss människor och våra andra katter. Jag tror personligen att om man pratar mycket med sin katt så blir de pratiga tillbaka.

En del säger att Britten nte är någon knä-katt men jag har några som gillar att ligga i knät medans andra hellre ligger bredvid så jag tror det handlar om personlighet på katten, mer än att det skulle vara rasbetingat. Britter är ganska lugna och passar därför utmärkt som innekatter. Jag har en innätad veranda åt mina katter och tar även ut dem i sele då och då. Det fungerar alldeles utmärkt för oss och katterna.

 

Vi har en uppfödning i hemmiljö med tillstånd av länstyrelsen enligt §16. Katterna är som våra barn och växer upp med mycket gos, kel och kärlek. De sover med oss, äter med oss och är kort sagt fullvärdiga familjemedlemmar. Vi vill leverera en kattunge som är trygg i sig själv och van att bli hanterad så den ska bli en riktigt trevlig sällskapskatt åt någon. De är uppfödda på kvalitetsfoder, kött, fågel och mush. 

Vi är väldigt måna om våra katter och vart de hamnar. Vi vill att ni kommer och hälsar på oss innan vi bestämmer vem som får köpa kattunge av oss.

Kattungarna ni köper från oss är; Vaccinerade 2 ggr, avmaskade vid behov, veterinärsbesiktade, chipmärkta, 3-års dolda fel försäkrade i Agria samt innehar stamtavla i WCF. 

Vi vill att ni som köper katt av oss ska ha kissen som innekatt. Möjlighet att gå ute i sele eller i innätad uteplats uppskattas så klart.  

Vill ni se katternas stamtavlor skickar jag dem vid förfrågan då jag inte vet hur man länkar dom hit ;)

 

Katthagens Nasse BLH c

Våran ena avelshane kallad Nalle av oss, är Brittisk Långhår. Nalle är en väldigt rastypisk Britt. Han är lugn och pratig till sättet och är en riktig gossegris. Han älskar att bli klappad på magen och slänger sig ofta på marken och ligger på rygg framför folk för att få deras uppmärksamhet. Han har visat sig vara en helt perfekt fadersfigur åt sina små, jag kunde inte ha fått en bättre katt.

PKD Neg

HCM UA 170223

Knallåsens Perry, BSH b 33 (Chokladmaskad)

Det här är vår andra avelshane. Mycket snäll och go kille. Han ska i första hans användas i colourpointavel.

PKD Neg

HCM ua 170711

Ellie, Blueberry Blossom, BSH a

Ellie är en försiktig liten tös från Lettland. 

PKD Neg

 

 

Van Sius Lovis (Lillan) BSH fs 11

Hon är en avslappnad och mysig tjej. Hon vägrar att dricka vatten ur något annat än kranen. Hon älskar att vara ute på altanen och jaga flugor och klättra. 

PKD Neg

HCM UA 170223

Nittsjöns Magnolia (Maja)

Född 170302

Mamma, Purrfectsilverpoint Alice                                                                                                Pappa, Misgrens Ippon

PurrfectSilverpiont Alice, BSH ns 11 33

Alice kommer ifrån PurrfectSilverpoint och har ryskt ursprung.

PKD Neg

HCM ua 170427

Nittsjöns Chocolat Fudge, BSH hs (chokladsköldpaddsmoke)

Den här lilla tösen sparade vi efter Nalle och Lillan. Hon är en så snäll och go liten dam. 

PKD neg